Védelem fentről: a tetőfedés fontossága

A kereskedelmi épületek első védelmi rendszere a tetőfedés, tető elkészítése, mivel ez véd a természeti veszélyektől (szél, hó, eső, tűz, jég). Ez az épület legsebezhetőbb része. Már elkészítés előtt figyelembe kell venni, hogy az adott helyen milyen időjárási körülményekre kell tervezni a tetőt. Napjainkban a tető olyan időjárásnak és egyéb elemeknek van kitéve, amelyek hozzájárulhatnak a bomláshoz és a romláshoz, növelve ezzel a tető és az alatta lévő tartalmak károsodásának veszélyét.

A tető problémáinak felismerése

Ha nem ellenőrizteted le rendszeresen a tető állapotát, akkor a legfontosabb az, hogy felismerd a legnagyobb problémákat. Előfordulhat, hogy az épület belsejéből láthatod a hibát. Ilyen pl., ha vizes a mennyezet, penészes a fal, amik annak a jelei lehetnek, hogy lyukas a tető. Nem biztos, hogy elég ilyen esetben a felületet megtisztítani, figyelni kell a tetőre is, hogy ne romoljon tovább az állapota.

A tető hajlásszögétől függően te is elvégezheted ezt az ellenőrzést, vagy ha meredekebb, vagy magasabb tetőről van szó, akkor érdemes felfogadni egy hozzáértőt, aki utána biztosít arról is, hogy megfelelően ki lesznek javítva az esetlegesen talált hibák. Ha fel is fogadsz valakit, akkor is érdemes megfigyelni, hogy ő milyen hibákat keres, hogy ha legközelebb is problémád merülne fel a tetővel kapcsolatban, ne kelljen egyből fizetni valakinek csak azért, hogy megtalálja azokat. Ha tudod, hogy mit kell keresned, akkor a későbbiekben megspórolhatod a vizsgálat árát, egyből hívhatod a szerelőt, aki a javítást fogja elvégezni.