Miért nyaraljunk a Balaton mellett?

Hazánkban a Balaton számít az egyik legnépszerűbb nyaralási helynek, emberek tízezrei töltik el a nyári kikapcsolódásukat a tó partján. A Balaton parti szállások, látnivalók mind hozzájárulnak a kikapcsolódáshoz. Cikkünkben azokat az okokat fogjuk bemutatni, ami miatt megéri a Balatonnál nyaralni.

A víz mellett a táj is elképesztően gyönyörű. A hegyek, a borvidékek mind kiválóak kiránduláshoz, ha nyaralás közben erre vágyunk.

A gyerekkori emlékeket is felidézhetjük a parton. Sokan nyaraltak gyerekkorukban (akár családdal, akár iskolai nyaralások keretein belül) a Balatonnál. Akik így vannak, mindig felelevenednek számukra a régi szép idők emlékei, melyeknél nem sok jobb érzés van egy-egy nyaralás során.

A Balaton az ország legtöbb területéről gyorsan megközelíthető. Míg a tengerpart 500+ km távolságra is lehet, addig a Balatonra néhány óra alatt majdnem mindenki el tud jutni. A rövidebb utazásnak köszönhetően több időt tudunk kikapcsolódásra fordítani.

Nem csak a napozás szerelmesei találják meg, amire vágynak, hanem lehet kirándulni, a tó mellette városokat meglátogatni. Keszthely, Veszprém, Siófok, Tihany stb. rengeteg olyan látványossággal szolgálnak, melyeket érdemes megnézni akkor is, ha csak a napon szeretnénk feküdni nyaraláskor. Azok számára, akik szeretik bejárni ilyenkor a környéket, biztosan tetszeni fognak a régi épületek, templomok, melyekkel a part mentén fekvő települések rendelkeznek.