Hogy találj szponzort amatőr csapatodnak?

Sokszor látjuk a tv-ben, hogy a profi csapatok sportruházatán támogatók logója, neve szerepel. Ez azonban nem csak a profi csapatok számára elérhető. Cikkünkben azt fogjuk megvizsgálni, hogy tudunk szerezni támogatót saját csapatunk foci mezének elkészítéséhez.

Helyi cégek is hajlandó támogatni helyi amatőr csapatokat, a jó hírnevük továbbadásának reményében. Nem kell nagy összegre gondolni, lehet, hogy csak egy garnitúra mezt kapunk ajándékba, vagy sporteszközöket.

Az első lehetőség, hogy ismeretségi körünkben kell körbenézni, van-e olyan cég, akit meg lehet kérni támogatásra. Ilyen esetben a személyes kapcsolatok előnyt jelentenek, mert a cégek szívesebben adnak támogatást olyan csapatoknak, ahol ismerőseik vannak.

Ha nincs ilyenre lehetőségünk, vagy megpróbáltuk, de nem jött össze, akkor a következő lehetőség, hogy felkeressük a nagyobb helyi cégeket, adnának-e nekünk támogatást egy kis reklámfelületért cserébe. Ez különösen jó lehetőség lehet, hogy közösségi médiában is aktívak vagyunk mi is és a csapatunk is. Ilyenkor Facebookon lehet néhány megosztással, hirdetéssel, bejegyzéssel reklámozni a céget, aki hozzájárul csapatunk fejlődéséhez.

Ha nagyobb csapatról van szó, felkereshetünk sportszergyártókat is, akik számára megérhet egy ingyen garnitúra mezt, ha népszerűsítjük termékeiket. (Pont, mint a profi csapatoknál.) Ez általában akkor működik jól, ha már nagyobb marketingértéke van csapatunknak, nem fognak csak úgy támogatni minket, mint ahogy esetleg egy helyi cég, vállalkozás támogatna.