Barcs foglalkoztatási paktum bemutatása

A Barcs Foglalkoztatási Paktum keretében lehetőség nyílik olyan képzési és foglalkoztatási programok megvalósítására, amelyek közvetlen segítséget jelenthetnek a térségben élő hátrányos helyzetű álláskeresők munkaerő-piacra történő visszajuttatásához, elsődleges munkaerő-piacon történő elhelyezkedéshez. Ezt úgy próbálják elérni, hogy a munkavállaláshoz kötődő felek munkáját összehangolják (munkakeresők, munkáltatók, fejlesztési intézmények, önkormányzatok, hivatalok, munkaügyi központok stb.). Az együttműködő partnerek Barcs járás egészére kiterjedő, a megyei és országos foglalkoztatáspolitikai célokhoz, valamint az Európai Unió elvárásaihoz igazodva működnek együtt.

A térség jellemzőit egy megvalósíthatósági tanulmányban vizsgálták és dokumentálták, aminek köszönhetően a paktum a helyi igényeknek, jellegzetességeknek megfelelően kerül megvalósításra.

A paktum kerete 350 millió forint, ebből legalább 227 fő számára terveznek munkaerőpiaci programokat, valamint 100 fő elhelyezkedését segítik elő az elsődleges munkaerőpiacon.

A program 2017-ben indult, várható befejezése 2021.