Lézeres szemműtét előnye sportolók számára

Amikor sportolásról van szó, legyen szó akár profi, akár amatőr sportolókról, a tökéletes, vagy minél jobb látás elengedhetetlen a sikerhez. Gondoljunk csak bele, ha nem látjuk, hol vannak az ellenfelek, a csapattársak, vagy pl. a labda, akkor nem tudunk olyan eredményesen játszani, mintha mindent rendesen látnánk. Ehhez a tökéletes látáshoz lehet választani a lézeres szemműtét elvégzését, ami után rengeteget javulhat teljesítményünk egyik napról a másikra.

Ez a javulás nem csak a látásélességben jelentkezik, hanem egyéb előnyei is vannak. Az egyik ilyen, hogy nem kell többet szemüveget hordani. Vannak olyan emberek, akik nem szeretik, vagy csak nem bírják a kontaktlencsét. Számukra sportoláshoz két lehetőség van, az egyik, hogy szemüveg nélkül sportolnak, a másik, hogy szemüvegben. Ez néhány sportnál nem jelent különösebb hátrányt, azonban legtöbbször csak problémákkal jár. Ilyenek lehetnek a balesetveszély (összetörhet a szemüveg kerete vagy lencséje), valamint a mozgás akadályozása.

A javulás a kontaktlencsét viselők számára is jelentős. Nekik nem kell többet attól félni, hogy kiesik sport közben a lencse, valamint attól sem, hogy por, kosz került a szem és a kontaktlencse közé sportolás közben.

A lézeres szemműtét azért is jó megoldás, mivel kevés kieséssel jár a gyors felépülés miatt. Átlagos esetekben csak maximum néhány napot kell kihagyni, és utána visszatérhetünk a sportoláshoz (küzdősportok esetén tovább tart a sportmentes időszak, hogy védjük a frissen műtött szemet).