A csokoládé fogyasztásról legtöbb embernek a rengeteg cukor, szénhidrát, az elhízás jut eszébe. Ha minőségi csokoládét, étcsokit, kézműves csokit fogyasztunk, és azt is mértékkel, akkor azonban kihasználhatjuk a csoki pozitív egészségügyi hatásait is. Lássuk, melyek ezek.
Egészségesen tartja a szívet
Különböző tanulmányok alapján arra a következtetésre jutottak, hogy a rendszeres csoki fogyasztás csökkenti a szívbetegségek kockázatát. A csoki segít visszaállítani az erek rugalmasságát, és a fehérvérsejteket meggátolja abban, hogy az erek falára tapadjanak, ezzel elzárva a vér áramlási útvonalát.
Védi a bőrt
Az étcsokiban található flavonoidok előnye, hogy segítenek a bőrnek az UV sugarak elleni védekezésben. Természetesen ettől nem lehet még elhagyni a fényvédő krémeket, azonban a mindennapok során előnyös, ha bőrünk minél jobban ellenáll a káros napsugaraknak.
Jó az agynak
Szintén a flavonoidok pozitív hatása az is, hogy segítenek csökkenteni az időskori memóriaveszteséget, és gyulladáscsökkentő hatásuknak köszönhetően az étcsokik kiválóan alkalmasak az agy sérüléseinek mérséklésére is.
Csökkenti a cukorbetegség kockázatát
A flavonoidok további pozitív tulajdonsága, hogy a rendszeres csokifogyasztás csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség előfordulását is.
Jobb kedvre derít
A csoki fogyasztása élénkít, és segít a nyugalom megőrzésében. Sőt, egy 2015-ös tanulmány alapján arra is következtettek, hogy a rendszeres csokifogyasztás javítja az agy teljesítményét, és hozzájárul a lassabb elfáradáshoz is.