Az Apostille cégkivonat

Az Apostille cégkivonatAzzal már szinte minden cégvezető, cégtulajdonos tisztában van, hogy a hivatalos céges ügyintézésekhez szükség lesz cégkivonat bemutatására, mellékelésére. Egyre több cég rendelkezik külföldi partnerrel, teendővel, ilyenkor viszont az itthon általános cégkivonatok nem elegendőek, hanem egy speciális cégkivonatra van szükség.

Az Apostille cégkivonat

Az Apostille cégkivonat kifejezetten külföldi felhasználásra készül, a Magyarországon használt cégkivonatot felülhitelesítik, aminek köszönhetően külföldön is el fogják fogadni. Azokban az országokban, melyek csatlakoztak az Apostille egyezményhez, ez a felülhitelesítés elegendő. Azon országokban, melyek nem csatlakoztak az egyezményhez, egy plusz hitelesítési záradékkal kell ellátni a cégkivonatot, melyet az Igazságügyi Minisztérium végez el. Ez tanúsítja az aláírás és a bélyegző valódiságát.

Egyes speciális szakterületre alkalmazandó egyéb európai uniós jogszabályok, illetve nemzetközi egyezmények alapján a felülhitelesítésre nem mindig van szükség, érdemes a felhasználás helyénél előre tájékozódni.

Az Apostille cégkivonat igénylése előtt meg kell adni, hogy melyik országban fogjuk azt felhasználni, ez ugyanis feltétele a dokumentum kiállításának. Hasonlóan az itthon felhasználható cégkivonatokhoz, az Apostille cégkivonat is 30 napig érvényes.

Nem szabad összetéveszteni az Apostille cégkivonatot a cégkivonat fordításával, az idegen nyelvre fordított dokumentumok is hazai felhasználásra készülnek, külföldi felhasználásra egy sima fordítás nem elegendő.