Miért viselj szájmaszkot?

Miért viselj szájmaszkot?A koronavírus visszaszorítására, a terjedés ütemének csökkentésére az egyik legegyszerűbb megoldás a szájmaszk viselése. Sokan nem szeretnek maszkot viselni, cikkünkben arról lesz szó, hogy miért viselj mégis maszkot, amikor csak teheted.

Mert kötelező

Az egészségügyi szabályozásoknak köszönhetően boltokban, fedett tereken, rendezvényeken kötelező a szájmaszk viselése. Ez már elég ok arra, hogy viseld a szájmaszkot, amikor előírják.

Csökkenti a fertőzéseket

Az előírásoknak oka is van természetesen, ugyanis a szájmaszk segít a fertőzések továbbadásának meggátolásában. Ehhez azonban nem csak szájmaszk viselésére van szükség, hanem arra is, hogy megfelelően viseld azt. Ez az jelenti, hogy a maszknak a száj mellett az orrot is el kell teljesen takarnia, valamint a szájmaszk felhelyezése előtt mosd meg a kezed, hogy nehogy így kerüljön a maszkra a vírus.

Nem csak azoknál csökkenti a fertőzés továbbadásának veszélyét, akik már bizonyítottan koronavírusosak, hanem sokan vannak olyanok is, akiknél még nem jelentkeztek tünetek, de már fertőzhetnek. Ilyenkor is sokat segít a megfelelően viselt maszk.

Előnyben a divatos szájmaszkok

A megnövekedett keresletnek köszönhetően megnőtt a kínálat is a szájmaszkok terén. Az egyszerű, egyszínű maszkok mellett megjelentek a piacon a díszes, divatos szájmaszkok, melyeket egyre több vásárló szerez be magának.