Egyre nagyobb a purhab szigetelés népszerűsége

Egyre nagyobb a purhab szigetelés népszerűségeA purhab szigetelés nem egy új technológia, de az utóbbi években jelentősen megnövekedett a népszerűsége, köszönhetően annak, hogy a purhab szigetelés felvitelére egy új megoldást találtak, ez pedig a szórással történő purhab szigetelés.

A szórt purhab egyik legnagyobb előnye, hogy hézagmentesen lehet vele szigetelni, így nem kell attól tartani, hogy a szigetelni kívánt területen nem minden lesz megfelelően szigetelve. Maga a szórás úgy működik, hogy egy berendezés segítségével felszórják a purhabot a területre, ami aztán ott tágul és megszilárdul. Ennek a tágulásnak és a viszonylag gyors megszilárdulásnak köszönhetően a purhab szigetelés kitölti a rendelkezésre álló teret, majd pedig azt kiválóan szigeteli is. Emiatt olyan helyeken is kiváló megoldást jelent, ahol a hagyományos szigetelésekkel nem lehet tökéletes réteget képezni.

A purhab szigetelés nem csak hőszigetelésként kiváló, hanem a hangot és a vizet sem engedi át, így több problémára is egyben nyújt megoldást. Nem csak több problémára, hanem hosszú távon is megoldást jelent a purhab szigetelés, ugyanis kemény, térfogattartó anyagról van szó, amely nem gombásodik, nem bomlik le. Tűzvédelmi szempontból is kiváló a purhab szigetelés, ugyanis nem táplálja az égést.

Előszeretettel alkalmaznak purhab szigetelést tetőfelújítások esetén, több okból kifolyólag. Először is, amit már írtunk feljebb, hogy kitölti a rendelkezésre álló teret. Emellett nincs szükség a tartószerkezet megerősítésére, a meglévő szigetelést sem kell elbontani, hanem ki lehet purhab szigeteléssel egészíteni, javítani.