Lézeres szemműtét előtti tudnivalók

Lézeres szemműtét előtti tudnivalókA lézeres látásjavítás egyre jobban elterjed a látásproblémákkal küzdők körében, köszönhetően számos előnyének. A korábbi szemüveges, kontaktlencsés látásjavítást több tekintetben megelőző lézeres szemműtét ma már a költségeket tekintve sincs nagy hátrányban, ha kiszámoljuk, mennyibe kerül a kontaktlencsés látásjavítás.

A hazai nagyobb klinikák előnye, hogy a világ legfejlettebb kezeléseivel állnak a páciensek rendelkezésére. Aki ezeket a klinikákat választja, írásos garanciát kap arra vonatkozólag, hogy milyen eredményre számíthat a kezelés után. Ha a klinika nem tudja ezt az eredményt elérni, akkor vagy ingyen megismétlik a kezelést, vagy visszatérítik a kezelés árát.

Ezzel ugyan kockázatot vállalnak a klinikák, azonban kockázatukat minimalizálják a részletes alkalmassági vizsgálattal. Ennek lényege, hogy megvizsgálnak minden egyes leendő pácienst, hogy elvégezhető-e nála a szemműtét. Megmérik a szem fénytörési hibáit (a magasabb rendű hibákat is), felmérik a két szem együttes látását, elkészítik a szaruhártya domborzati térképét, felmérik a szemlencse és a szemfenék állapotát.

A biztonságot tekintve kijelenthető, hogy a rendelkezésünkre álló korszerű technológiával a műtétek teljesen biztonságosak. Mivel a modern lézerkezelések során már nincsenek mechanikus feladatok, a kéz lézeres szemműtétek során minden feladatot lézer végez, amely a műtét előtt és alatt is számos olyan ellenőrzési módszert alkalmaz, képtelen a tévedésre.