Esküvői öltöny választása

Az esküvői ruha választásáról azt gondoljuk, hogy a hölgyek számára szokott csak problémát, nehézséget okozni, azonban ez nincs így. A férfi esküvői öltöny választása sem egyszerű folyamat, ezt fogjuk bemutatni cikkünkben.

Esküvői öltönyt kölcsönözni is lehet, csakúgy, mint menyasszonyi ruhát, így nem feltétlenül kell megvásárolni, azonban lényegesen szűkebb a merítési lehetőség, mint hölgyek számára, így könnyen előfordulhat, hogy vagy kompromisszumokat kell kötni, vagy vásárolni, készíttetni kell az esküvői öltönyt.

Az első lépés, hogy meghatározzuk az esküvő időpontját, mivel ennek függvényében lehet megtalálni a tökéletes öltönyt, mivel figyelembe kell venni a anyag és a szín kiválasztásához. Ha az esküvő valamilyen téma köré épül fel, akkor ahhoz kell az öltönyt is választani.

Az anyagot tekintve nyári esküvőkre célszerű elfeledkezni a gyapjúról. Ha nem megszokott öltönyt szeretnénk, érdemes a ruhaszalonok kínálatából válogatni, mivel itt gyakorlatilag minden öltönytípus megtalálható. Emellett az anyagválaszték is szélesebb, mivel az igényes szalonok sokféle külföldi márka alkalmi ruháit kínálják megvételre, elkészítésre.

Örök kérdés még, hogy mellényt viseljünk-e vagy sem. Ha viselünk, akkor van néhány alapszabály, aminek meg kell felelni. A mellény vállrészének mindig testhez kell simulna. A zakó V-kivágásának elég szélesnek kell lennie ahhoz, hogy a mellényt ne fedjék el.

A nyakkendő színe, mintája igazodjon az öltönnyel és a többi kiegészítővel. Ha díszzsebkendőt is viselünk, akkor a nyakkendő és a díszzsebkendő mintázata ne legyen egyforma.