A lézeres látásjavítás előnyei

A lézeres látásjavítás előnyeiAkinek nem jó a látása, tisztában van vele, hogy mennyi munkával, idővel jár a szemüveg, kontaktlencse viselése. Ennek megfelelően egyre többen vállalkoznak lézeres látásjavításra, aminek az előnyeit fogjuk megvizsgálni bejegyzésünkben.

Az egyik legnagyobb előnye a lézeres szemműtéteknek, hogy hosszú távra nyújtanak megoldás a szem fénytörési hibáira. A szemüveg, kontaktlencse csak addig javítja a látást, amíg viseljük őket, a lézeres szemműtét azonban minimum a szemek természetes öregedési folyamatának kezdetéig tartó megoldást jelent.

Ennek köszönhetően a lézeres látásjavítás után elhagyhatjuk ezeket az eszközöket, ami kényelmesebb életet eredményez. Nem csak rengeteg időt spórolunk meg magunknak (a kezelés kb. 15 perc, ennyi idő elmegy egy-két nap alatt a kontaktlencse berakására, kiszedésére), hanem számos olyan dolgot tudunk tenni, amire korábban nem volt lehetőségünk (úszás, különböző sportok stb.).

Szintén előny, hogy sok ember számára a lézeres szemműtét nem a szemüveggel elérhető látást jelenti, hanem annál akkor 10-15%-kal jobbat is. Ez különösen előnyös egyes foglalkozásoknál (pl. katona, pilóta stb.), ahol kötelező az éles látás, viszont a szemüveg, kontaktlencse viselése nem engedélyezett az embereket érő hatások miatt.

A modern kezelések már legfeljebb néhány napos kihagyást jelentenek csak a munkából, mivel a felépülési idő ilyen rövid ideig tart csak.

Sokan nem gondolnák, de a szemműtét ára sem minden esetben gazdaságtalan. Aki csak néhány évente cseréli le szemüvegét, annak sokáig tart, amíg megtérül egy kezelés költsége, azonban a rendszeres kontaktlencse-viselőknek néhány év alatt visszajöhet a látásjavítás ára.